Turite klausimų?: +37069214800
 
Ruduo - didžiųjų lydekų metas.
28 Rugpjūtis

Ruduo - didžiųjų lydekų metas.

Paskelbtė: Arunas Perskaityta: 2050 Komentarai: 0

Ar žinote kad ruduo - didžiųjų lydekų metas?
Ar jau ruošiatės susitikimui su savo trofėjine lydeka?

Storesni valai, didensi masalai nei vasarą. Spiningavimas, velkiavimas bei gyva žuvelė su plūde - mūsų geriausiai pažystami žvejybos būdai ir taktikos.

Bet ar gidėjote apie žvejybą negyva žuvele (DeadBait) su dugnine? Tai perspektyvus rudens ir žiemos žvejybos būdas, kuris galbūt populiaresnis Didžiojoje Britanijoje, bet vis dažniau sutinkamas ir pas mus.

Keli patarimai ko reikia tokiam rudeniniam lydekų žvejybos būdui.

1. Sunkesnės dugninės su užmetimu iki 150g. Geriausiai naudoti karpines meškeres arba spood šėrimo kotą, kuris skirtas mėtyti sunkioms šėrimo raketoms.
2. Rekomenduojama didesnė ritė su dvigubu stabdžiu (baitrunner).
3. Pagrindinis valas 0,28mm arba net geriau storesnis. Rekomenduojama monofilamentas, kadangi dėl savo tamprumo amortizuoja žuvies smūgius.
4. Stoveliai meškerei su elektroniniu signalizatoriumi (tik Jūsų patogumui)
5. Sistemėlės nuotrauka su paaiškinimais žemiau.
6. Masalui tinka kuojos, raudės, seliavos, stintos. Gali būti ir šaldytos. Taip pat, dėl savo intensyvaus kvapo jūrinė žuvis ar jos dalys - skumbrė, silkė (iki 25 cm). Deja Lietuvoje mažesnių gabaritų jūrinės žuvies reikia paieškoti. Esu Lidl įsigijęs šaldytų skumbrių apie 20cm dydžio. Jeigu matote kad naudojamas masalas minkštas (pvz seliavos) galite naudoti tamprų guminį siūlą masalui apvynioti.
7. Nenustebkite, tačiau lydekoms galima naudoti ir šėrimą. Pašarą sumaišyti su smulkiais žuvies gabaliukais. Taip ir pakvėpinsite žvejybos vietą ir pritrauksite daugiau smulkmės ir judesio prie savo masalo.
7. Bent kartą per pusvalandį permeskite.



Sistemėlės paaiškinimas:


 A: Svarelis 60-100g tolimesniems užmetimams nuo kranto

B: Svarelio pavadėlis, leidžiantis masalą paketli virš žolių ir laisvai slankioja pagrinidniu valu. Galima aukščiau 60-100cm dėti stabdį.

C: Rekomenduojama naudoti plūdrius putoplasto ar "korkos" kamuoliukus, tam kad pakelti masalą nuo dugno. Šitaip pakeltas masalas šiek tiek juda dėl vandens povandeninių srovių pritraukdamas lydekos dėmesį. Kabliukai 2 vnt trišakiai ir tvirtinant į masalą, smaigaliai turi žiūrėti į uodegą.

D: Pavadėlis turi būti ilgesnis už svarelio pavadėlį, kad metant sumažintume susipynimo galimybę. Pavadėlis turi

E: Pagrindinis valas Mono minimum 0,28mm , bet dar geriau storesnis


2020 spalio mėn.

Masalas: Šaldyta seliava , Vieta: Druskininkai, Ilgio ežeras


Susiję produktai

Valas Katran Synapse Citron 1000m 0.309 mm
12.49 € Be mok.: 12.49 €

Synapse Citron valas yra švelnus, minkštas, stiprus rišti mazgams. Jis yra skęstantis, nedidelio tamprumo 12-13% naudojant 50% apkrovos. Valas yra su specialiu padengimu, kad sumažinti trintį į meškerės žiedelius metant tolimus metimus. Dėl jo ryškios spalvos jis puikiai matosi naktį prožektoriaus šviesoje. Labai patogiai sužymėtas kas 250metrų. Storis - 0.309 mmAtlaikoms svoris - 7,01 kg..

Į krepšelį
Kotas NGT XPR Spod Rod 12ft 5lb 360cm Kotas NGT XPR Spod Rod 12ft 5lb 360cm Išparduota
Kotas NGT XPR Spod Rod 12ft 5lb 360cm
69.89 € Be mok.: 69.89 €

NGT XPR serija - puiki kokybė už tinkamą kainą Dalys:  2Ilgis ft / m 12ft / 3.60mTestas:   5.0lbMedžiaga:  AnglisSpalva: JuodaJuodas nailoninis dėklas ..

Išparduota
Karpinė ritė Delphin EXYL 80 X Body Karpinė ritė Delphin EXYL 80 X Body Išparduota
Karpinė ritė Delphin EXYL 80 X Body
77.89 € Be mok.: 77.89 €

EXYL yra visiškai kitas lygyis! Jūs suprasite, kad Jūsų rankose  yra sunki ir masyvi ritė, kuri dalyvaus Jūsų geriasiose žvejybose. Ši ritė jums puikiai pasitarnaus didžiausių karpių žvejybojes. Vidinis sraigtinis mechanizmas, esantis kietame, tvirtame korpuse, garantuoja ilgą tarnavimo laiką. Gamintojui naudojant patikrintą mechanizmą, greitai įsitikinsite kad EXYL yra tvirta ir patikima ritė. Iš viso 7 guoliai užtikrina sklandų naudojimą. Rotoriuje sumontuoti šepetėliai, kurie padeda išvengti valo slydimo po ritės būgnu. Pati ritė yra sumontuota ant storos ašies, o „Quick Drag“ reguliavimo rankenėlė užtikrina patikimą stabdžio veikimą. Dėka šios rankenėlės, tik puse posūkio, galite nedelsdami sustabdyti karpio lėkimą . Be „Quick Drag“ reguliavimo rankenėlės, pakuotėje taip pat yra „Slow Drag“ reguliavimo rankenėlė. Korpuso gale rasite didelę  atbulinės eigos svirtį su labai patogiu valdymu. Ritė su keičiama metaline rankenle leis patogiai naudotis šia rite tiek dešniarankiams, tiek kairiarankiams. Išskirtinumo ženklą suteikia medinė subtilių tamsių tonų rankenėlė. Šie tonai dominuoja visoje ritėje. Sujungtos matinio juodo ir matinio metalinio titano spalvos paverčia šį modelį nuostabiu palydovu visiems, mėgstantiems solidžius atspalvius. Ritės svoris : 699g Guolių skaičius : 6+1Valo talpa mm/m: 0.28/760m, 0.30/660m, 0.32/580mperdavimas: 4.3:1..

Išparduota
Karpinė ritė COONOR 5000 su dvigubu stabdžiu
23.90 € Be mok.: 23.90 €

Didelė, galinga ir patogiKokybiška su dvigubu stabdžiu ir talpiu aliuminio būgnuPerdavimas: 5.1:1Ritės svoris: 640 gRitės guolių skaičius: 12+1Talpa: 0,35/170m, 0,4/130m, 0,45/105mAprašymas...

Į krepšelį

Parašyti komentarą

Tinklaraščio kategorijos